BAIXEM AL CARRER. COORDINADORA D'ENTITATS DEL POBLE SEC

Xarxa adscrita red CAT

Temes

icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria
Programa de voluntariat amb persones grans que es troben en situació d'aïllament i /o soledat no desitjada, per la seva mobilitat reduïda i les barreres arquitectòniques dels seus edificis. Realitzem sortides setmanals en parella i activitats en grup de persones grans i voluntàries. Les persones que no tenen ascensor i ho requereixen conten amb el suport de professionals per baixar i pujar amb cadira puja escales, quan s'escau.

T’imagines no sortir al carrer en setmanes, mesos o fins i tot anys?

Baixem al carrer és un programa de voluntariat de la Coordinadora d’Entitats de Poble Sec. Des de 2009 atén a persones grans en risc de quedar-se aïllades a casa seva, ja que tenen mobilitat reduïda i/o pateixen barreres arquitectòniques. Amb l’ajuda del voluntariat, professionals i suports tècnics com la cadira puja escales mecanitzada, les persones grans poden sortir de casa seva i gaudir del seu barri i ciutat, en bona companyia.  També atenem a persones grans que viuen en residències i no tenen família o una xarxa social que els ajudi a sortir al carrer.

Lluitem contra l’aïllament, la solitud no volguda, l’edatisme, el maltractament envers les persones grans i l’escletxa digital. Vetllem perquè les persones grans participants enforteixin vincles amb el seu entorn.

Les persones grans poden sortir un dia a la setmana amb la persona voluntària i/o professionals i la cadira puja escales, si s’escau. També realitzem sortides setmanals i en grup de persones grans i voluntàries, els divendres al matí, per fer un cafè, gaudir de concerts, museus, fer teatre, realitzar tallers diversos i participar al màxim de les activitats del barri i ciutat.  

Els divendres, cada quinze dies, persones grans i voluntàries participen a l’En forma sobre rodes, obert a tota la comunitat, i que consisteix en sessions grupals d’exercici físic suau, adaptat a les persones amb mobilitat reduïda o que es troben en un procés de fragilitat. Aquestes sessions es complementen amb els tallers de treball cognitiu, Ment en forma.

Realitzem també acompanyaments telefònics, celebracions, tallers de costura (Les Cosidores), suport i acompanyament emocional especialitzat i individualitzat, coordinació amb Serveis Socials i Centre d’Atenció primària entre d’altres agents del barri. També hi ha la possibilitat d’ajudar a les persones grans a realitzar gestions.

El projecte recolza la tasca de les persones cuidadores, oferint moments de respir, suport emocional, així com orientació a altres recursos, i vetllant per afavorir la cura digna i no sexista.


Contacte

Eva Galofré Rossell - 615937319 - baixemalcarrer@poblesec.org

Data d'última actualització del recurs

18/07/2024

Situació actual del recurs

Activa

Localització

  • Carrer Elkano 24 baixos 08004 Barcelona Barcelona Barcelona Catalunya Espanya