Pregunta a l'expert: Prevenir el consum de cannabis en adolescents

Xarxa adscrita red CAT

Temes

icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria
Una psicòloga clínica especialitzada en prevenció de consum de substàncies en adolescents i joves respondrà les vostres preguntes

Una investigació recent de la Fundació Fad Joventut posa de manifest la normalització del consum de cànnabis entre els adolescents i joves. Aquests afirmen que coneixen bé els riscos derivats del seu consum, però els assumeixen perquè posen més valor a l'ús que els donen i els beneficis que perceben en consumir-lo, relacionat bàsicament amb la diversió, la curiositat o l'experiència grupal. Segons les últimes dades de consum a Espanya entre població jove (ESTUDES, 2021), el cànnabis és la droga il·legal més consumida entre estudiants de 14 a 18 anys. Un 3% tenen un consum problemàtic de cànnabis, amb riscos per a la salut mental, per a les seves relacions i/o dificultats per a l'aprenentatge. En aquesta sessió de la pregunta a l'expert donem les claus per detectar-ne el consum, les conseqüències i les pautes perquè les famílies puguin acompanyar en la prevenció del consum de cànnabis. 

Maribel Serra Candell, Psicòloga clínica i Cap de la Subsecció de projectes i programes del Centre SPOTT de la Diputació de Barcelona, responen a les vostres preguntes.



Població destinatària

Població Adulta (Majors de 14 anys) - Altres opcions ()

Persona de contacte

Cisa Llopis (673969299) (hola@som360.org)

Entitat participant/col·laboradora/promotora

Sant Joan de Déu

Data d'última actualització de l'activitat

15/10/2024

Situació actual de l'activitat

Activa

Gratuïta

Localització

  • Carrer de Puiggarí 5-7 08014 Barcelona Barcelona Catalunya Espanya
  • Avinguda de la Canadiense 28 25001 Lleida Lleida Catalunya Espanya