Hort del Mercat de la Vall d'Hebron i la Teixonera

Xarxa adscrita red CAT

Temes

icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria
L’Hort del Mercat és un espai de dinamització comunitària que fomenta la cultura mediambiental, la participació ciutadana, i la salut i el benestar personal.

Objectius: 

  • Fomentar el teixit i la cohesió social

  • Afavorir el benestar físic, mental, emocional i social

  • Potenciar la sensibilització mediambiental


Destinataris/àries 

  • Hortolans/es: veïns i veïnes del districte Horta Guinardó i de la ciutat de Barcelona sensibles a la cultura mediambiental, amb interès en l'horticultura i de formar part d'un projecte comunitari. Participen del projecte de manera contínua i regular en el temps gestionant espais de cultiu de forma comunitària. Aquests hortolans poden ser persones derivades de serveis i/o entitats d’atenció a les persones, tant de l’àmbit social com de la salut, així com persones de la ciutadania que vulguin participar d’un projecte col·laboratiu. 

  • Entitats socials, equipaments i institucions del barri/ciutat: grups de persones vinculades a una entitat i que vulguin participar de l’espai com a col·lectiu a través d’activitats concretes o participant en el grup comunitari.



Què fem: 


  • Activitats hortícoles: són les activitats dels dia a dia pròpìes per gestionar un espai de cultiu de forma comunitària (plantar, collir, compostatge, manteniment de l’espai…)

  • Activitats d’horticultura terapèutica: activitats d’horticultura dissenyades amb intencionalitat terapèutica en què es plantegen objectius tant de caire individual com grupal en les àrees física, cognitiva, psicoemocional i social, i que impliquen fer un seguiment i evolució d’aquests objectius.

  • Activitats lúdiques: són activitats per potenciar la cohesió de grup, l'enfortiment de vincles i la motivació de les persones participants. Poden ser activitats de celebració de la feina feta o de celebració d’alguna festa.


A banda d’aquestes activitats també es fan activitats obertes, tallers i formacions en horticultura ecològica i activitats d’educació i sensibilització mediambiental per a escoles i altres institucions educatives.



Horari: 

Fem presència quatre matins i una tarda (horari flexible en funció de les estacions de l’any): 

Dimarts, dimecres, dijous i dissabte MATÍ 

Divendres TARDA



Contacte

Jana González - +34 623 99 36 75 - jana@tarpunacoop.org

Data d'última actualització del recurs

09/08/2024

Situació actual del recurs

Activa

Pàgina web del projecte

Localització

  • Passeig de la Vall d'Hebron 130-134 08035 Barcelona Barcelona Catalunya Espanya