USLA

Xarxa adscrita red CAT

Temes

icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria
La Universitat Social, Lliure, Autogestionada (USLA) és una eina de transformació cívica assentada en l’educació, una universitat no convencional que no renuncia a cap de les manifestacions del saber i del conèixer i amb voluntat d’innovar en la millora de la qualitat educativa i democràtica i ajudar a la construcció d’una ciutadania crítica i activa, solidària i participativa.

La Universitat Social, Lliure, Autogestionada (USLA) va néixer l’any 2009 com una eina de transformació cívica assentada en l’educació, una universitat no convencional que no renuncia a cap de les manifestacions del saber i del conèixer i amb voluntat d’innovar en la millora de la qualitat educativa i democràtica i ajudar a la construcció d’una ciutadania crítica i activa, solidària i participativa. Vinculada a la rica tradició educativa dels ateneus a Catalunya, la USLA s’incorpora a aquesta tradició a través de l’Ateneu Santfeliuenc i posa en valor aspectes innovadors com és el de treballar perquè totes les persones siguin conscients de quina és la seva realitat, aprenguin a identificar les seves emocions i sentiments, a socialitzar la cultura des del respecte a la diferència, a adquirir la competència de pensament i d’acció que ens permeti desenvolupar-nos amb capacitat crítica en el món. Des de llavors podem afirmar sense discussió que la USLA s’ha convertit en tot un referent a l’hora d’animar el panorama cultural local, especialment pel que fa a les àrees de memòria històrica i divulgació de la literatura.

La USLA és la secció de l’Ateneu més productiva. Compta amb convenis de col·laboració amb CCOO Baix Llobregat Catalunya i amb el Cafè Filosòfic d’Esplugues i manté col·laboracions anuals també amb editorials com Eumo o La Mordida i amb entitats com el Centre Delàs per la Pau i la No Violència. Programa jornades sobre Educació, Drets Humans, Solidaritat i Memòria Històrica.


Població destinatària

Població Adulta (Majors de 14 anys) - Qualsevol ()

Persona de contacte

Ateneu Santfeliuenc (936853242) (activitats@ateneusantfeliuenc.cat)

Data d'última actualització de l'activitat

19/09/2023

Situació actual de l'activitat

Activa

Gratuïta

Localització

  • Carrer Vidal i Ribas 23-25 08980 SANT FELIU DE LLOBREGAT Ateneu Santfeliuenc Sant Feliu de Llobregat Barcelona Catalunya Espanya

Pàgina web del projecte