Objectius:
Fomentar el teixit i la cohesió social
Afavorir el benestar físic, mental, emocional i social
Potenciar la sensibilització mediambiental
Destinataris/àries
Hortolans/es: veïns i veïnes del districte Horta Guinardó i de la ciutat de Barcelona sensibles a la cultura mediambiental, amb interès en l'horticultura i de formar part d'un projecte comunitari. Participen del projecte de manera contínua i regular en el temps gestionant espais de cultiu de forma comunitària. Aquests hortolans poden ser persones derivades de serveis i/o entitats d’atenció a les persones, tant de l’àmbit social com de la salut, així com persones de la ciutadania que vulguin participar d’un projecte col·laboratiu.
Entitats socials, equipaments i institucions del barri/ciutat: grups de persones vinculades a una entitat i que vulguin participar de l’espai com a col·lectiu a través d’activitats concretes o participant en el grup comunitari.
Què fem:
Activitats hortícoles: són les activitats dels dia a dia pròpìes per gestionar un espai de cultiu de forma comunitària (plantar, collir, compostatge, manteniment de l’espai…)
Activitats d’horticultura terapèutica: activitats d’horticultura dissenyades amb intencionalitat terapèutica en què es plantegen objectius tant de caire individual com grupal en les àrees física, cognitiva, psicoemocional i social, i que impliquen fer un seguiment i evolució d’aquests objectius.
Activitats lúdiques: són activitats per potenciar la cohesió de grup, l'enfortiment de vincles i la motivació de les persones participants. Poden ser activitats de celebració de la feina feta o de celebració d’alguna festa.
A banda d’aquestes activitats també es fan activitats obertes, tallers i formacions en horticultura ecològica i activitats d’educació i sensibilització mediambiental per a escoles i altres institucions educatives.
Horari:
Fem presència quatre matins i una tarda (horari flexible en funció de les estacions de l’any):
Dimarts, dimecres, dijous i dissabte MATÍ
Divendres TARDA