Associació Solidària "La Llumeneta"

Xarxa adscrita red CAT

Temes

icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria
Acompanyar als infants i a les seves famílies, en el seu procés vital per tal d’obrir portes, contagiar somriures i somiar plegats.

I atendre a dones i homes immigrants, nouvinguts o no, en el seus procés d’integració i acollida, des de una mirada positiva i capacitadora, creant un espai de trobada i acolliment.

Som una associació constituïda oficialment des de l'any 2001, encara que la nostra activitat s'inicia l’any 1995 arrel d’una inquietud de les germanes Vedrunes, que en aquells moments vivien al barri de la Florida de L’Hospitalet de Llobregat, que van ser les que van donar l’empenta a aquell projecte inicial. Per aquest propòsit vam comptar també amb la col.laboració de José Murillo, rector de la parròquia Mare de Déu de la Llum, gran impulsor d’accions socials dins del barri des dels anys seixanta, època de les primeres onades migratòries d'arreu del país per buscar oportunitats de feina que no trobaven en els seus llocs d'origen.   

Les activitats de la nostra entitat neixen en un intent de donar resposta a les mancances dels col·lectius en risc de marginació i d’exclusió social del nostre barri, com son els infants i les seves famílies, persones immigrades i famílies autòctones amb problemes de desestructuració familiar.

El nostre primer projecte, i del que neixen la resta, va començar atenen als infants de famílies amb diferents tipus de necessitats, fent les funcions de centre obert, registrat a la Generalitat de Catalunya l'any 2007 amb el nom de Centre Obert La Llumeneta.

L’any 2000, arrel de constatar les necessitats de les famílies dels infants del centre obert, s’inicia el projecte Escola de la Dona per intentar donar resposta a les dones que vivien situacions d’aïllament i necessitades d’un procés d’acompanyament diferent segons els casos: d'alfabetització, d'apropament al funcionament del sistema sanitari i educatiu del seus fills/es, d'inserció laboral, de foment d’espais de trobada i intercanvi.

A partir d'aquesta actuació amb les dones neix el 2001 un tercer projecte a la nostra entitat, el d'Inserció sociocultural, on es treballa conjuntament amb homes i dones per proporcionar coneixements i eines per a l'alfabetització i l'orientació laboral, així com per afavorir la convivència treballant, entre d'altres aspectes, la interculturalitat.

Amb totes aquestes activitats comencem a potenciar la funció d’assessorament, sobretot als nouvinguts, essent reconeguts per part de l’Ajuntament de L’Hospitalet com una de les entitats que formen part del Punts d’Acollida del municipi. 


Contacte

Yolanda Marco - 933348906 - associaciolallumeneta@yahoo.es

Data d'última actualització del recurs

30/11/2022

Situació actual del recurs

Activa

Pàgina web del projecte

Localització

  • Carrer Pins 35-37 08905 Hospitalet de Llobregat, L' Barcelona Catalunya Espanya