Càritas Sant Gregori

Xarxa adscrita red CAT

Temes

icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria
Entitat que treballa en els sectors socials més desafavorits buscant generar processos que contribueixin al desenvolupament i promoció de la persona i també a la promoció de la justícia social.

Servei d'aliments-El Rebost del Llémena

El projecte “Servei d’aliments” s’adreça a persones i famílies en situació de vulnerabilitat socioeconòmica, per tal de contribuir a la cobertura de les seves necessitats bàsiques d'alimentació, oferint també eines per al desenvolupament personal des de l'enfocament del Dret a l'alimentació saludable i sostenible.

Destinataris: El projecte va dirigit tant a persones que viuen soles o a nuclis familiars, que es troben en una situació econòmica precària i tenen dificultats per cobrir adequadament les seves necessitats d'alimentació, ja sigui perquè disposen de pocs recursos econòmics, no tenen una estabilitat laboral, o bé no tenen la seva situació administrativa regularitzada, entre d'altres. Per poder-hi accedir és necessari realitzar la derivació per part dels Serveis Socials o servei d'Acollida municipal. 


Acompanyament a persones grans- Grans Moments

El projecte té per objectiu lluitar contra la solitud no volguda de les persones grans i fomentar les relacions intergeneracionals.

Aquest projecte s'ha centrat en les visites periòdiques dels joves als centres on viuen les persones grans. Tots junts han compartit converses i passejades i han dut a terme activitats molt diverses. Les trobades han contribuït a augmentar l'autoestima i el benestar de moltes persones grans al llarg d'aquest temps. Els joves, en canvi, han pogut retenir l'experiència i la saviesa de les persones apadrinades i crear uns vincles que no oblidaran.

Destinataris: Persones grans que estan en centres residencials i pateixen solitud. Alumnes dels últims cursos d'ESO i BATXILLERAT de centres educatius. També hi poden col·laborar joves, a partir de 16 anys, que no estiguin vinculats a cap centre educatiu. 



Contacte

Josep Turon (president)- 607 11 96 38 Lídia Guisado (tècnica)- 648 94 33 73 / lguisado@caritasgirona.cat - santgregori@caritasgirona.cat

Data d'última actualització del recurs

30/11/2022

Situació actual del recurs

Activa

Localització

  • Carrer Baix 82 17150 Sant Gregori Sant Gregori Girona Catalunya Espanya