Banda de Terrassa

Xarxa adscrita red CAT

Temes

icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria
Banda de música d'instruments de vent i percussió de la ciutat de Terrassa

La Banda de Terrassa és una associació musical amb quasi 20 anys d'història de la ciutat de Terrassa. Una banda és una agrupació formada per instruments de vent (fusta i metall), percussió i violoncel/contrabaix (banda simfònica). Toquem repertoris variats desde música clàssica, jazz/swing, bandes sonores, música popular, música moderna...

L'entrada és lliure sempre que es tingui un nivell mínim d'instrument i faltin instruments per aquella veu/corda/instrument. El nivell mínim és el de poder seguir la partitura i tocar-la amb una mica d'estudi i assajos. Sol ser a partir de 3r o 4t de Grau Professional al Conservatori, o uns 5 o 6 anys d'estudi de l'instrument. Tot i això hi ha la possibilitat de venir a provar un assaig perquè tant la banda com el potencial nou membre puguin valorar si el nivell és adequat.


Temporalitat:

El curs de la banda és com el curs escolar, comencem a principis de setembre i solem fer l'últim concert a principi o mitjans de juliol, depèn de l'any. Fem vacances per Nadal i Setmana Santa.

Quota:

50€/anuals, es paguen a principi de curs (SETEMBRE)

Integrants:

Entre 50-60 músics d'entre 15 i 70 anys.

Assajos:

Cada divendres de 21:30 a 00h amb 10' de descans.

Alguns dissabtes al matí (assajos extra).

Instruments:

Flauta travessera, piccolo, oboè, corn anglès, clarinet, requint, clarinet baix, saxo (alt, tenir, baríton, soprano), fagot, trompeta, corneta, fliscorn, trombó, trompa, bombardí, tuba, percussió (caixa, bombo, plats, timbales, bateria, marimba, lira, xilòfon, bongos, congues, petita percussió...) i alguns instruments de corda: violoncel i contrabaix.

Concerts:

Tenim alguns concerts fixes cada any: Nadal, un al segon trimestre, festa major de Terrassa, cercaviles: Fira Modernista i Cavalcada de Reis.

Però també fem altres concerts: col·laboracions amb altres formacions musicals i culturals, solidaris, festes major de barri, celebracions...

Viatges:

Una vegada l'any procurem fer alguna sortida, ja sigui algun viatge (de moment, per la Península Ibèrica i Illes) o un cap de setmana intensiu de colònies aquí aprop.

Dinàmica:

Arribem, muntem instruments i afinem. Treballem el que el director creu convenient, peces del següent concert que tinguem que s'han enviat o repartit abans de l'assaig. Fem un breu descans per xerrar, descansar, menjar una mica si algú no ha tingut temps de sopar... Seguim treballant i marxem quan és l'hora.

Els nostres estatuts recullen uns mínims d'assistència per poder tocar als concerts i també s'especifiquen normes de puntualitat i comportament (bàsiques i lògiques).


Contacte

Laura Corredor Cairó (presidenta de la Banda de Terrassa) - 699937174 - la.banda.de.terrassa@gmail.com

Data d'última actualització del recurs

23/01/2020

Situació actual del recurs

Activa

Localització

  • Lloc Auditori de Terrassa 1 08222 Terrassa Auditori de Terrassa Terrassa Barcelona Catalunya Espanya