Assajos del ball de Pastorets de l'Arboç

Xarxa adscrita red CAT

Temes

icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria icono categoria
Grup de joves (16-uns 45 anys a l'actualitat) que assagen els diversos balls de pastorets (bastó llarg i coreografies) durant els mesos de maig-setembre.

Grup de joves (16-uns 45 anys a l'actualitat) que assagen els diversos balls de pastorets (bastó llarg i coreografies) durant els mesos de maig-setembre.

El Ball de Pastorets de l'Arboç és un ball centenari documentat al 1900, però que es va ballar per última vegada als anys 40. Al 2008 un grup de joves de l'Arboç al saber que hi havia una entitat folklòrica perduda, vam decidir recuperar-la amb l'ajuda de l'Associació Cultural el Seguici. En la seva recuperació, s’ha conservat el vestuari, el ball principal, el bastó per picar continua sent d’olivera i els instruments emprats també són tradicionals, canviant les gralles pel tamborino i el flabiol. Tot i mantenir cert punt de tradició hem introduït alguns canvis innovadors com balls creats pels mateixos balladors o la participació de noies en el grup, ja que antigament només hi ballaven homes. 

Actualment, consta de 23 membres actius al ball adult (16-45 anys) i15 al cos infantil (5-16 anys). 

L'activitat consta en assajos en la temporada d'estiu (de juny a setembre) per particar els passos que s'utilitzen i aprendre/millorar els balls. Durant la temporada, tenim diverses sortides a festes majors de la zona i també a la FM de l'Arboç. Tenim cos infantil (de 5-16 anys) i cos adult (de 16- uns 45 anys a l'actualitat). A més dels assajos, els membres del grup queden per fer els ja tradicionals versos de FM, a més d'altres activitats de cohesió (calçotada, sopars d'estiu, etc).

Bon ambient. Activitat física. Activitat gratuita (tret de pagar fiança de vestit). Horari d'assaig: juny dissabtes matí; juliol dilluns nit; agost dilluns/dijous nit. Plaça Puntaire.





Població destinatària

Població Adulta (Majors de 14 anys) - Qualsevol (Activitat física (saltar, aixecar pes).)

Persona de contacte

Mariona Chicón Bosch (telf donat) Salvador Montserrat Ribes Anna Giró Sans (665832907) (balldepastorets@balldepastorets.cat)

Data d'última actualització de l'activitat

31/03/2024

Situació actual de l'activitat

Histórica

Gratuïta

Localització

  • Plaça Puntaire 1 43720 Arboç, L' Tarragona Catalunya Espanya